On syksy 2015 ja fuksiviikot ovat meneillään Vaasassa. ELSA Finland on tullut esittäytymään meille uusille opiskelijoille. En tiedä, mistä innostun eniten – ilmaisesta kuohuvasta vai kaikista niistä inspiroivista asioista, joita ELSAlla on tarjota. Mutta siitä olen esityksen jälkeen varma, että STEP eli Student Trainee Exchange Programme  sytyttää. Tähän haluan tutustua enemmän ja lähteä itsekin mukaan.

Varsinaiset luennot ja opinnot alkavat. Tomuisia kirjoja ja loputtomasti teorioita. Hämmästyn siitä, kuinka vähän käytännön asioita peruskursseilla käsitellään – oppiiko oikiksessa oikeastaan yhtään mitään? Kuinka ihmeessä tulen selviämään käytännön työelämästä?

Keväällä lähden mukaan ELSAn toimintaan ja haen ELSA Helsingin STEP-toimihenkilöksi. ELSA tempaa mukaansa. Opin, että ELSA on mahdollisuuksia oppia uutta esimerkiksi ekskursioiden ja seminaarien muodossa sekä saada kansainvälisiä verkostoja. Tärkeintä ELSAssa minulle kuitenkin on, että se tuo oikeustieteelliseen koulutukseen enemmän käytännönläheisyyttä muun muassa juuri STEP-ohjelman välityksellä.

STEP on oikeustieteen opiskelijan ja nuoren juristin mahdollisuus oppia työelämän taitoja ja kansainvälistyä. Se lisää opiskelijan kilpailukykyä yhä moninaistuvilla työmarkkinoilla ja kasvattaa ammattitaitoa. STEP on mahdollisuus oppia uudesta kulttuurista ja saada samalla pehmeä lasku uuteen maahan, paikallisryhmän tuki.

Minulle kehittyminen ja kansainvälisyys ovat tärkeitä asioita. Tulevaisuudessa aion itsekin hakea STEPiin. Nyt haku on voimassa 12.12.2016 saakka – hae mukaan, STEP on loistava mahdollisuus oppia uutta! Paikalliset STEP-vastaavat ohjaavat ja tukevat hakuprosessissa – tämä on täydellinen mahdollisuus kokeilla siipiään. Lue lisää STEP-ohjelmasta täältä.

Mari Pesola

Director for STEP

ELSA Helsinki