Vihdoin on kevään STEP-haun aika! Tänäkin keväänä ELSA tarjoaa oikeustieteen opiskelijoille sekä vastavalmistuneille juristeille mahdollisuuden hakea oman alan työharjoittelupaikkoja yhdistyksen kautta. STEP eli Student Trainee Exchange Programme on ELSAn jäsenille suunnattu ohjelma, jonka kautta välitetään harjoittelupaikkoja ympäri Eurooppaa ja maailmaa. STEP-haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Maanantaina 17.4. julkaistiin kevään STEP-haun harjoittelupaikat, ja haku jatkuu aina maanantaihin 15.5. saakka. Kevään haussa valittavana on yhteensä 202 harjoittelupaikkaa 37 maassa!

STEP-haun etuihin kuuluu se, että ELSA on mukanasi koko hakuprosessin ja harjoittelun ajan. Paikallinen STEP-vastaava auttaa sinua hakemuksen tekemisessä ja harjoittelupaikassa kohdemaan STEP-vastaava opastaa käytännön asioissa ja asunnon hankkimisessa. Lisäksi ELSA järjestää harjoittelijoille sosiaalista ohjelmaa harjoittelun aikana, joten sopeutuminen uuteen maahan ja kavereiden saaminen sujuu mutkattomasti. STEP-ohjelma sisältää jokaisella hakukierroksella valtavan määrän erilaisia harjoittelupaikkoja muun muassa asianajotoimistoissa, tuomioistuimissa ja yliopistoissa. Jokaiselle hakijalle löytyy siten varmasti mieluinen hakukohde.

STEP-haku tapahtuu ELSAn nettisivujen kautta osoitteessa step.elsa.org. STEP-portaalista löytyy kaikki kevään hakukierroksen hakukohteet. Jokaiseen kohteeseen on määritetty omat oikeudelliset vaatimukset sekä kielitaitovaatimukset (legal & language skills). Varmistathan, että täytät kaikki kriteerit ennen hakemuksesi lähettämistä. Myös hakemuksen tekeminen ja lähettäminen tapahtuu nettisivujen kautta, ja yhdessä STEP-haussa voi hakea 1-3 kohteeseen. Harjoittelujen kestot vaihtelevat kahdesta viikosta kahteen vuoteen, ja kevään hakupaikkojen kohdalla aikaisin mahdollinen harjoittelun alkamisajankohta on 10.7. Muistathan, että STEP-haku on sitova.

Nykyajan juristille kansainvälinen kokemus on äärimmäisen tärkeää. STEP-harjoittelu onkin erinomainen tapa kartuttaa työkokemusta ulkomailla jo opiskelujen aikana. Harjoittelu tarjoaa myös uskomattoman mahdollisuuden tutustua uuteen maahan ja kulttuuriin, kartuttaa kielitaitoa, oppia uutta, saada ystäviä eri maista ja saavuttaa oman alan työkokemusta. Tartu siis tilaisuuteen ja hae STEP-harjoittelupaikkoja! Suomesta on valittu joka vuosi useita harjoittelijoita, ja viime syksynä yhdeksän suomalaista tuli valituksi STEP-ohjelmaan. Tänä vuonna voikin olla sinun vuorosi suunnata ulkomaille harjoitteluun!

Essi Salmela

Vice President for Student Trainee Exchange Programme

ELSA Finland 2016/2017