– kansainväliset intensiivikurssit

ELSA Law Schools (ELS) ovat kesällä tai talvella järjestettäviä opintoviikkoja. ELS:t ovat mahtavia kokemuksia, koska 1–2 viikon aikana pääset tutustumaan kohteeseen, muihin osallistujiin sekä tiettyyn oikeudenalaan. Ohjelmaan kuuluu tyypillisesti luentoja alan asiantuntijoilta ja workshoppeja, nähtävyyksiä sekä sosiaalista ohjelmaa kuten nähtävyyksiä, Gaala ja bileitä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi elokuvaoikeuteen perehtyminen Puolan Lodzissa tai avaruusoikeuteen aurinkoisessa Lissabonissa?

ELSA Law Schoolit ovat avoimia kaikille, mutta ELSAn jäsenet pääsevät edullisemmalla osallistumismaksulla, joka on enintään 350 euroa sisältäen akateemisen ohjelman, majoituksen, ateriat, kuljetukset sekä suurimman osan sosiaalisesta ohjelmasta.

Haku kesän 2017 ELSA Law Schooleille pidetään 8.3.–23.4.2017. Hakeminen tapahtuu lähettämällä motivaatiokirjeen ja ansioluettelon osoitteessa http://lawschools.elsa.org. Lisätietoa ELSA Law Schooleista voi kysyä laittamalla viestiä osoitteeseen seminars@elsafinland.fi.

FAQ

Kuka voi hakea ELSA Law Schooleihin? ELSA Law Schooleihin voivat hakea niin ELSAn jäsenet kuin ei-jäsenet. ELSAn jäsenet pääsevät kuitenkin osallistumaan alemmalla maksulla.

Tulisiko minulla olla tietoa ELSA Law Schoolin oikeudenalasta etukäteen? Etukäteistietoa oikeudenalasta ei vaadita. Aikaisempi kokemus voi kuitenkin katsoa eduksi.

Millä perusteella hakijat valitaan? Järjestäjät valitsevat motivaatiokirjeen ja CV:n perusteella.

Voinko saada osallistumisestani todistuksen? Osallistujat saavat todistuksen, jos he ovat olleet läsnä vähintään 85 % akateemisesta ohjelmasta.

Paljonko ELSA Law Schoolin osallistumismaksu on? Ei-jäsenten osallistumismaksu ei ole rajoitettu, ja on siis järjestävän paikallisryhmän määrittämä. Suomesta lähteville ELSAn jäsenille ELSA Law Schoolin osallistumismaksu on enintään 350 euroa.

Mitä osallistumismaksuun sisältyy? Osallistumismaksuun sisältyy: akateeminen, sosiaalinen, kulttuuriohjelma (esim. nähtävyydet), majoitus, ateriat sekä kuljetukset viikon aikana.

Voivatko järjestävät tarjota muita palveluja? Järjestävät voivat halutessaan tarjota mm. seuraavia palveluita: Gaala (50 euroa), kuljetukset saapuessa ja lähtiessä (30 euroa), ylimääräiset illan ohjelman ulkopuolella (45 euroa / yö).

LAW SCHOOLS

–  muut kansainväliset intensiivikurssit

ELSAn jäsenillä on myös oikeus osallistua alennettuun hintaan CBL Internationalin kansainvälisille intensiivikursseille, joita järjestetään mm. Kiinassa ja Dubaissa. Kurssien tarkoitus on laajentaa oikeusvertailevaa käsitystä muista oikeusjärjestyksistä ja oikeusjärjestelmistä.