– study visits & institutional visits

ELSA järjestää jäsenilleen paljon opintomatkoja, jotka suuntautuvat ulkomaille. Opintomatka voi olla Study Visit tai Institutional Visit riippuen, onko vierailu vastavuoroinen.

Study Visit

Study Visit on noin viikon kestävä vastavuoroinen opintomatka toisen ELSAn paikallisryhmän kanssa. Matkan aikana vieraillaan asianajotoimistoissa ja instituutioissa, katsellaan nähtävyyksiä ja vietetään aikaa yhdessä toisen paikallisryhmän kanssa. Ohjelma ja vierailukohteet ovat vastaanottavan paikallisryhmän järjestämiä, minkä takia pääset vierailemaan paikoissa, joihin et normaalilla lomamatkalla pääsisi!

Paikallisyhmät järjestävät Study Visitejä säännöllisesti ja viime vuoden kohteita ovat olleet mm. Amsterdam/Haag ja Pietari. Vastavuoroisuuden vuoksi toinen paikallisryhmä tulee myös käymään Suomessa ja perehtymään sinun opiskelijakaupunkiisi. Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkalle tai avustamaan toisen paikallisryhmän vastaanottamisessa, kannattaa olla yhteydessä paikallisryhmäsi S&C-vastaavaan!

Institutional Visit

Institutional Visit on myös viikon kestävä opintomatka, jonka aikana keskitytään vierailemaan kohdemaan instituutioissa ja muissa ainutlaatuisissa tulevaisuuden työpaikoissa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vierailu Madridin pörssiin tai Euroopan meriturvallisuusvirastoon? Matkojen aikana on usein paettu Suomen pimeyttä etelään, jossa pääsee nauttimaan auringosta ja kulttuurista. Viime vuosina paikallisryhmät ovat järjestäneet matkoja mm. Brysseliin, Lissaboniin ja Madridiin. Lisäksi ELSA Turku järjestää joka toinen vuosi kahden viikon kestävän matkan, jonka aikana on kierrelty eri Euroopan kaupunkeja ja josta on ollut mahdollista saada opintopisteitä. Institutional Visit ei ole vastavuoroinen, mutta matkan aikana on mahdollista tavata kaupungin paikallinen ELSA-järjestö.

ELSA Finlandin järjestämät matkat

ELSA Finlandilla on kaksi perinteistä vuosittaista opintomatkaa FinEst sekä Baltic Sea Exchange, joiden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus perehtyä tiettyyn oikeudenalaan sekä tutustua naapurimaiden oikeustieteen opiskelijoihin. Aikaisempaa ELSA-kokemusta ei ole vaadittu matkoille vaan on riittänyt, että on oman paikallisryhmänsä jäsen.