– student trainee exchange programme

Mikä STEP on?

STEP on ELSAn kansainvälinen työharjoitteluohjelma, joka tarjoaa oikeustieteen opiskelijoille ja nuorille lakimiehille mahdollisuuden työharjoitteluun ulkomailla. Harjoittelun tarkoituksena on edesauttaa oikeudellista koulutusta ja yhteisymmärrystä tarjoamalla kansainvälisiä harjoittelupaikkoja sekä vastaanottamalla harjoittelijoita.

Millaisia harjoittelupaikkoja on tarjolla?

Harjoittelu on tavallisesti muutaman kuukauden pituinen ja harjoittelusta pyritään maksamaan yleiset elinkustannukset kattavaa korvausta. Harjoittelupaikkoja löytyy runsaasti eripuolilta Eurooppaa sekä esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Intiassa. Harjoittelupaikkoja löytyy myös usealta eri sektorilta: mm. tuomioistuimista, yliopistoista ja lakifirmoista.

Harjoittelun aikana paikallinen ELSA ryhmä auttaa harjoittelijaa erilaisissa käytännön asioissa sekä tutustuttaa harjoittelijaa paikalliseen kulttuuriin. Hakijan ei siis tarvitse yksin murehtia asunnon löytämisestä, viisumin hankkimisesta eikä muistakaan käytännön asioista. Harjoitteluun hakeminen on harjoittelijalle täysin ilmaista eikä vaadi muuta kuin ELSAn jäsenyyden.

Mistä löydän harjoittelupaikat?

Haku harjoittelupaikkoihin tapahtuu kahdesti vuodessa, mutta harjoittelupaikkoja on tarjolla ympäri vuoden. Lisätietoa hakemisesta saat paikallisryhmäsi STEP-vastaavalta tai ELSA Finlandin STEP-vastaavalta Essi Salmelalta (step@elsafinland.fi).

Tutustu tarjolla oleviin harjoittelupaikkoihin niiden ilmestyttyä ELSA Internationalin STEP-sivustolla. Voit hakea korkeintaan kolmeen paikkaan kerrallaan. Paikat on myös laitettava etusijajärjestykseen. Lisätietoa hakemisesta ja harjoittelupaikoista löytyy myös osoitteesta: step.elsa.org  sekä paikallisryhmäsi kotisivuilta.

Kansainvälisiä STEP-harjoittelupaikkoja on tarjolla ympäri vuoden monenlaisissa ympäristöissä asianajotoimistoista tuomioistuimiin sekä julkisista instituutioista pankkeihin ja kansainvälisiin organisaatioihin. Pääsääntöisesti harjoittelupaikat sijaitsevat toisessa ELSAn jäsenvaltiossa, mutta toisinaan myös Euroopan ulkopuolella. Haku harjoittelupaikkoihin järjestetään kahdesti vuodessa.

Miten haen työharjoitteluun?

STEP-harjoitteluun hakeminen on helppoa! Ohjelmaan voi hakea oikeustieteellisessä tiedekunnassa tutkintoa suorittava tai valmistunut ELSAn jäsen. Lisätietoa jäseneksi liittymisestä saat paikallisryhmäsi hallitukselta. Lomakkeen täyttämiseen tarvittavia ohjeita saat samaiselta sivustolta ja tarvittaessa sähköpostitse oman paikallisryhmäsi STEP-vastaavalta. Sivun alareunasta löydät jokaisen Suomen STEP-vastaavan yhteystiedot. STEP-vastaavaan kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä, jos hakulomakkeen täyttämiseen liittyen herää pienintäkään kysyttävää. Tultuasi valituksi tieto paikasta välitetään sinulle mahdollisimman pian, noin puolentoista kuukauden päästä hakuajan umpeutumisesta. Varauduthan pyydettäessä esittämään opintorekisteriotteesi, työtodistuksesi ja mahdolliset muut relevantit todistukset paikalliselle STEP-vastaavalle.

Suomen STEP-tiimi

Susanna Hakala, Vice President STEP, ELSA Finland (step@elsafinland.fi)

Janna Järvinen, Vice President STEP, ELSA Helsinki (vpstep@elsa-helsinki.fi)

Siiri Tauru, Vice President STEP, ELSA Joensuu (step@joensuu.elsafinland. fi)

Susanna Hakala, Vice President STEP, ELSA Turku, (vpstep@elsa-turku.fi)

Velu Hautala, Vice President STEP, ELSA Rovaniemi, (vpstep@rovaniemi.elsa-finland.fi)