PAIKALLISTASO

Paikallistasolla ELSA-verkosto koostuu niin kutsutuista paikallisryhmistä, jotka ovat sitoutuneet ELSAn tavoitteisiin ja edistävät niitä omassa yliopistossaan. Paikallisryhmiä on yhteensä yli 300. Suomessa jokainen paikallisryhmä edustaa omaa kaupunkiaan sekä siellä sijaitsevaa oikeustieteellistä tiedekuntaa. Suomessa paikallisryhmät toimivat tällä hetkellä Lapin yliopiston, Helsingin yliopiston, Turun yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden tiedekunnissa. Lisäksi edustettuina ovat myös Åbo Akademi ja Tallinnan yliopiston Helsingin toimipiste. Suomessa ELSAn jäsenyys edellyttää opiskelijalta yhtä seuraavista tutkinnoista: oikeusnotaari, oikeustieteen maisteri, hallintotieteiden maisteri, Bachelor of Laws, Master of Laws tai Master’s Degree in International Human Rights Law.

SUOMEN PAIKALLISRYHMÄT

KANSALLINEN TASO

Kansallisen tason ELSA-verkosto koostuu kansallisryhmistä, jotka toimivat paikallisryhmien yhdysjärjestöinä. Kansallisryhmiä on yhteensä 43. Kansallisryhmä koostuu paikallisryhmien vuosittain valitsemasta hallituksesta, joka edustaa paikallisryhmiä ELSAn kansainvälisissä kokouksissa ja huolehtii kansainvälisestä yhteydenpidosta. Suomessa kansallisella tasolla toimiva ELSA Finland välittää tietoa verkoston toiminnasta omille paikallisryhmilleen.

KANSAINVÄLINEN TASO

Kansainvälinen ELSA eli ELSA International koostuu kansainvälisestä hallituksesta, jonka kansalliset ryhmät valitsevat vuoden toimikaudeksi. Kansainvälinen hallitus on ELSAn korkein toimeenpaneva elin ja se edustaa järjestöä tärkeimmille yhteistyötahoille. Kansainvälisen hallituksen kahdeksan jäsentä asuvat ja työskentelevät vuoden täysipäiväisesti Brysselissä matkustaen verkoston tapahtumiin ja vierailuille eri puolille Eurooppaa.

ELSAN JÄSENMAAT JA PAIKALLISRYHMÄT

Alankomaat