Kansallinen hallitus

ELSA Finlandin hallituksen tehtävät

ELSA Finlandin tehtävänä on Suomen kansallisryhmänä  huolehtia Suomen kansainvälisistä suhteista Euroopan laajuisessa ELSA-verkostossa. Suomessa ELSA Finland tukee omien paikallisryhmiensä toimintaa, parantaa niiden keskinäistä kommunikaatiota sekä välittää ryhmille tietoa ELSAn kansainvälisistä tapahtumista. Näin ELSA Finland toimii Suomen yhteydenpitokanavana kansainväliseen ELSA-verkostoon. ELSA Finland on päävastuussa kansallisista oikeustapaus- ja esseekilpailuista sekä koordinoi yhteisten tapahtumien järjestämistä paikallisryhmien kesken. ELSA Finlandin hallitus valitaan vuosittain kevään National Council Meetingissä (NCM), jossa Suomen paikallisryhmät käyttävät ylintä päätösvaltaa. ELSA Finlandilla on äänivalta ELSAn kansainvälisissä asioissa.

Puheenjohtaja vastaa hallitustyön koordinoimisesta, ELSA Finlandin ulkosuhteista kuten projektien rahoituksesta ja yleisien yhteistyökumppanuuksien hoidosta. Puheenjohtaja vastaa myös järjestön laajentumiseen liittyvistä kysymyksistä.

Pääsihteeri vastaa ELSAn sisäisistä kysymyksistä kuten jäsenhallinnasta, rekrytoinnista, ELSAn sääntöjen ylläpidosta sekä ELSAssa toimivien aktiivijäsenten kouluttamisesta.

Taloudenhoitajan tehtäviin kuuluu yhdistyksen kirjanpito, taloussuunnittelu, taloushallinto, rahoitus sekä riskienhallinta. Taloudenhoitaja hoitaa yhdistyksen omaisuutta ja laatii tilinpäätöksen ja talousarvion.

Markkinointivastaavan tehtäviin kuuluu yhdistyksen ulkoisen kuvan ja imagon vahvistaminen sekä laadukkaan materiaalia tuottaminen ELSAn ja sen tapahtumien markkinointia varten. Markkinointivastaava auttaa paikallisryhmiä mahdollisissa markkinointiin liittyvissä kysymyksissä, päivittää ELSA Finlandin nettisivuja, sosiaalisen median foorumeita ja sähköpostilistoja.

ELSA Finlandin Academic Activities -vastaavan tehtäviin kuuluvat kansallisen esseekilpailun ja oikeudellisen tutkimusryhmän (Legal Research Group) järjestäminen. AA-vastaava huolehtii myös kaksi kertaa vuodessa järjestettävästä hausta Edilex Pro -koulutusten vapaapaikkoihin sekä kansallisten Lawyers @ Work -tapahtumien järjestämisestä. Lisäksi AA-vastaava mainostaa kansainvälisiä projekteja ja kilpailuja sekä tukee ja kehittää paikallistason toimintaa yhteistyössä paikallisvastaavien kanssa. Lisäksi AA-vastaava markkinoi kansainvälisiä projekteja ja tukee paikallistason toimintaa yhteistyössä paikallisvastaavien kanssa sekä vastaa Legal Trivia -pelitapahtuman koordinoinnista.

ELSA Finlandin oikeustapauskilpailuvastaava on päävastuussa ELSA Finlandin kansallisen oikeustapauskilpailun järjestämisestä. Lisäksi oikeustapauskilpailuvastaava koordinoi ELSAn kansanvälisiä oikeustapauskilpailuja kansallisella tasolla sekä mainostaa niitä paikallisryhmille ja jäsenille. ELSAn kansainvälisiin oikeustapauskilpailuihin kuuluvat esimerkiksi ELSA Internationalin järjestämät European Human Rights Moot Court Competition (EHRMCC) ja the ELSA Moot Court Competition on WTO Law (EMC2).

Seminars & Conferences -vastaavan tehtävänä on markkinoida ELSAn delegaatioita, intensiivikursseja ja kansainvälisiä konferensseja Suomen verkostolle sekä avustaa paikallisryhmiä opintomatkojen ja intensiivikurssien järjestämisessä. Lisäksi S&C-vastaava järjestää vuosittain kaksi opintomatkaa; syksyisin FinEstin ELSA Estonian kanssa ja keväisin Baltic Sea Exchangen ELSA Swedenin kanssa.

Student Trainee Exchange Programme (STEP) -vastaava vastaa kansallisesti ELSAn työharjoitteluohjelmasta. STEP-vastaava koordinoi paikallisten STEP-vastaavien toimintaa työharjoittelupaikkojen hankkimisessa, STEP-ohjelman mainostamisessa jäsenistölle ja näiden hakemusten tekemisessä sekä Suomeen tulevien STEP-työharjoittelijoiden vastaanottamisessa.

Hallitus ja toimihenkilöt 2016-2017

Seminaari- ja konferenssivastaava | Vice President for Seminars & Conferences

Anna Band

seminars@elsafinland .fi

STEP-Työharjoitteluohjelmavastaava | Vice President for Student Trainee Exchange Programme

Essi Salmela

step@elsafinland.fi

ICT-toimihenkilö | Director for ICT

Ilari Lahtinen

ict@elsafinland.fi

–

Edelliset ELSA Finlandin hallitukset

Tälle sivulle on kerätty lista edellisistä hallituskokoonpanoista.

Hallitus 2015 – 2016

Dir: Annukka Käsnänen
Dir: Suvi Kankaanpää

International Board 2016 – 2017

ELSA-verkoston ylimpänä toimeenpanevana elimenä toimii ELSA Internationalin hallitus, International Board (IB). Kansainvälinen liittohallitus valitaan vuosittain kevään International Council Meetingissä (ICM), jossa jäsenmaat käyttävät ELSAn ylintä päätösvaltaa sääntömääräisessä kokouksessa (plenary).

Tarkka ja ajantasainen kuvaus kansainvälisestä liittohallituksesta, International Boardista, on saatavilla ELSA Internationalin kotisivuilla: http://elsa.org/

International Board:
President: Robert Vierling (Germany)
Secretary General: Mads Lorentzen (Denmark)
Treasurer: Rob van Bergen (The Netherlands)
VP Marketing: Ivan Chopyk (Ukraine)
VP Academic Activities: Jakub Cája (Slovakia)
VP Seminars & Conferences: Nigel Micallef (Malta)
VP STEP: Alyona Litvinova (Norway)
VP Moot Court Competitions: Christine Beck (Switzerland)