Miksi säännöllinen treenaaminen kannattaa oikeustieteiden opiskelijana

Kun aloitat lakikoulun, tulet kohtaamaan elämäsi vaikeimmat akateemiset haasteet. Ja ellet ole yksi niistä harvoista onnekkaista, jotka pystyvät nukkumaan vain 6 tuntia tai vähemmän öisin, tulee se olemaan sinulle uuvuttavaa ja stressaavaa. 

Jos kuitenkin olet kuin minä, liikunta ei ole sinulle vapaaehtoista. Pelaan jalkapalloa ympäri vuoden, aloitin juoksemisen 12-vuotiaana ja liityin kaikille mahdollisille aerobic- ja abs luokille heti, kun sain ajokorttini. Vuosi lakikoulun jälkeen juoksin ensimmäisen maratonini. 

En kuitenkaan ehdota tässä, että sinun tulisi korvata unesi liikunnalla. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain niille ihmisille, jotka saavat vähintään 7 tuntia säännöllistä unta öisin. Tulen kertomaan artikkelissani miksi myös oikeustieteiden opiskelijan kannattaa liikkua säännöllisesti, hektisestä aikataulustaan huolimatta.

Treenaaminen antaa sinulle energiaa

Jos liikunta on uutta sinulle, kannattaa liikkuminen aloittaa varovaisesti. Esimerkiksi 10-15 minuutin kävelymatkat sopivat aloittavalle liikunnan harrastajalle ja ne voivat olla juuri sitä mitä tarvitset. Jos olet tottunut treenaamaan säännöllisesti etkä löydä aikaa täydelliseen treenaamiseen, kokeile minikardio- tai boot camp -harjoittelua kotonasi. Jos et pääse kuntosalille kiireidesi takia se ei haittaa, tee vaan näitä harjoitteita kotonasi ja tulet huomaamaan miten sinusta tulee heti energisempi!

Treenaaminen parantaa mielialaasi

Treenaaminen vapauttaa jännityksesi ja tuo positiiviset ajatukset esille. Pitkäaikainen rasittava harjoitus saa kehosi vapauttamaan endorfiineja, mikä parantaa mielialaasi. Kuka tahansa (minä mukaan lukien), joka on koskaan harrastanut juoksemista, voi kertoa sinulle, miten juokseminen todellakin saa sinut voimaan paremmin henkisesti. Juokseminen toimii paremmin kuin torkut tai mitkä tahansa kofeiinittomat juomat. Treenaaminen kannattaa kuitenkaan aloittaa kevyillä kävelyillä kuten aiemmin jo mainitsin. Sitten, kun peruskuntosi on kehittynyt riittävän hyväksi voit aloittaa juoksemisen.