Opiskele lakia tehokkaasti – parhaat vinkit

Fiksumpi opiskeleminen, eikä pänttääminen, on avain menestykseen oikeustieteellisessä yliopistossa. Oikeusala tarjoaa niin monipuolisia ja laajoja mahdollisuuksia tiedon hankkimiseen, että päivässä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tunteja oppia kaikkia asioita. Oikeustieteen opiskelijana iso osa työstäsi onkin päättää, ne asiat, joiden opiskelemiseen panostat. Tässä artikkelissa jaan parhaimmat vinkkini oikeustieteellisessä menestymiselle.

Lue – älä jää luokastasi jälkeen

Tee kaikki sinulle annetut tehtävät ja suorita ne ajoissa. Jos jäät jälkeen lukemissasi asioissa, et ehkä koskaan saa muita kiinni. Tehtävien lukeminen kerrallaan sellaisessa paikassa, jossa voit keskittyä auttaa sinua pysymään aikatauluissa.

zakon-pravo-655x375
8428fdeafe0488cdf6bf880a1a677

Tee muistiinpanot jokaisesta tapauksesta

Kun luet eri tapauksia, tee samalla muistiinpanoja. Järjestä muistiinpanosi kaikista tapauksista lyhyiksi yhteenvedoiksi ja analyyseiksi luokkakeskustelua varten. Tunnista oikeudelliset seikat, asian käsittely ja analysoi syyt tuomioistuimen päätökseen.

Saavu luokkaan valmistautuneena

Sen lisäksi, että valmistaudut jokaiselle oppitunnille huolella, tulisi sinun myös tarkistaa lukemistasi asioista tekemäsi muistiinpanot ja tapauskohtaiset ohjeet ennen jokaista oppituntia. Jos menet oppitunnille tekemättä näitä asioita, kykysi seurata luokkakeskustelua hankaloituu ja, kun professori pyytää sinua vastaamaan esittämäänsä kysymykseen, et pysty vastaamaan siihen ja nolaat itsesi. Älä siis nolaa itseäsi ja paranna kykyäsi seurata luokkakeskustelua saapumalla aina oppitunneille hyvin valmistautuneena.

Osallistu oppitunneille säännöllisesti

On totta, että luokkakeskustelu seuraa usein annettuja luettavia aineistoja, mutta joskus lakiprofessori saattaa esitellä sellaisia käsitteitä ja materiaaleja, joita ei esitetä lukemissasi asioissa. Jos et siis osallistu oppitunneille, et tule saamaan kaikkea tarvitsemaasi välttämätöntä tietoa menestyäksesi tenteissä ja oikeustieteen opiskelijana. Oikeustieteellinen korkeakoulu on jo muutenkin tarpeeksi kilpailukykyinen, joten ei kannata asettaa itseään epäsuotuisaan asemaan olemalla pois oppitunneilta. Ole siis ahkera ja tunnollinen tulet varmasti menestymään oikeustieteellisessä yliopistossa. Tsemppiä!