Syksy – uusi alku

Syksy on jälleen saapunut ja tarjoa meille lukuisia uusia alkuja. Rakastan syksyä: ei ole mitään parempaa kui kirpeät syysaamut, aikainen aamulenkki ja kuuma kuppia aamukahvia sen jälkeen. Syksyisin arki tuntuu taas merkitykselliseltä ja motivoivalta – hyvin levätyn kesän jälkeen voi hyvillä mielin sujahtaa rutiinien ja tavallisten arkirutiinien pariin. Tässä artikkelissa kerron teille joistakin omista suosikkitavoistani päästä taas kiinni arjen puurtamiseen.

Ota kalenteri taas käyttöön. Kesällä riittää, että kesähäät ja maauimalan aukioloajat muistaa hädin tuskin merkitä puhelimen kalenteriin tai jääkaapin oveen kiinnitettyyn post it -lappuun. Syksyllä arki alkaa kuitenkin nopeasti täyttyä, joten kannattaa kaivaa kalenteri esille ja alkaa hanakasti merkitsemään asioita ylös. Vaihtoehtoja juuri sinulle sopivaksi kalenteriksi on useita. Toiset pitävät pöytäkalentereista, joillekin toisille seinäkalenteri sopii paremmin. Toiset kaipaavat elämäänsä sähköistä kalenteria, jonka voi synkronoida työkalenterin tai perheenjäsenen kalenterin kanssa. Valittuasi sinulle sopivan kalenterin kannattaa kaikki tärkeät menot merkitä heti ylös, jotta arkesi on organisoitua ja sujuvaa.

Hanki uusi harrastus syksyä ilahduttamaan! Syksyisin erilaiset harrastuspiirit ja -ryhmät alkavat taas toimia ja on oiva aika aloittaa uusi, mielenkiintoinen ja arkea rikastuttava harrastus. Oma valintani tänä syksynä on tähtien katselu. Syntymäpäivälahjaksi saamani kevyt kaukoputki on helppo ottaa mukaan lähti sitten läheiselle kalliolle tai pidemmän matkan taakse tähtiä katselemaan. Kannattaa tarkkailla internetistä erilaisten tähtiharrastajien ja -seurojen tähtikalenterista, jotta tiedät, milloin on paras aika lähteä tutkailemaan yötaivasta!

Toivottavasti näillä vinkeillä sinäkin innostut tulevasta syksystä ja osaat nähdä kaikki sen tarjoamat mahdollisuudet! Käperry viltin alle teekupillisen kera, tartu hyvään ja innostavaan kirjaan tai kuuntele suosikkipodcastiasi – syksyllä saa myös nauttia omasta ajasta.