Tuomioistuimen tunnelma – älä anna sen vaikuttaa sinuun

Oikeussali on suljettu tila, jossa tuomioistuimia pidetään tuomarin edessä. Oikeussaleja, joita voidaan kutsua myös nimellä “tuomioistuimet” sijaitsevat oikeustalossa. Viime vuosina oikeussalit on varustettu audiovisuaalisella tekniikalla, jotta kaikki läsnä olevat voivat kuulla todistuksen selvästi ja nähdä puolustajan ja syyttäjän argumentit. 

Tämä luonnollisesti lisää lakimiesten paineita ja voi aiheuttaa heille haasteita esiintymisen aikana. Tässä artikkelissa jaan parhaimmat vinkit tuomioistuimen edessä esiintymisestä selviämiselle. Luettuasi vinkkini tulet olemaan itsevarma tuomioistuimen edessä ja pystyt artikuloimaan asiasi selvästi.

Tuomioistuimen ilmapiiri

Millainen sitten tuomioistuimen tunnelma oikeasti on? No voin sanoa, että se on erittäin jännittynyt. Vakavan näköisiä ihmisiä on kaikkialla ja kaikki osapuolet ovat stressaantuneita ja ahdistuneita.

Puhu harkitusti ja hitaasti – vältä nolot virheet

Saatat olla hermostunut, mutta tee kuitenkin parhaasi puhuaksesi riittävän hitaasti. Rauhallinen ja riittävän hidas ääni herättää enemmän luottamusta ja antaa enemmän huomiota sinulle.

Courtroom-Etiquette

Vastaa siihen kysymykseen, joka sinulta kysyttiin

Hyvin usein tuomari aloittaa kysymällä kysymyksiä yhdeltä asianajajalta kerralla. Vastaa vain siihen kysymykseen, joka sinulta kysytään. Älä aloita tapauksen yksityiskohtien jakamista. Tapauksenhallintatilanteessa tuomari ei halua kuulla tarpeettomia ulkopuolisia, irrallisia tietoja, erityisesti, kun hän joutuu kuulemaan yli kymmenen tai enemmän tapausta päivässä.

Yhteenveto

Toivon, että näistä vinkeistä on sinulle todellakin apua. Muistan kuinka jännittynyt olin itsekin, kun esiinnyin tuomioistuimen edessä ensimmäisiä kertojani ja sain kokea oikeussalin painostavan ilmapiirin. Tuolloin oikeussalissa oli esillä tyylikäs maailman kartta taulu ja katsomalla sitä sain mielestäni pois ahdistuksen tunteen. Mutta pystyit sinä sitten kohdentamaan huomiosi muualle tai et esiintymisesi aikana, lupaan sinulle, että tulet selviämään oikeussalin ilmapiiristä.