Vinkkejä etäopiskeluun

Kun opiskelee oikeustieteellisessä, on päntättävää ja omaksuttavaa paljon. Etäopiskelujen aikana moni tuttu rutiini katkeaa ja saattaa olla, että opiskelija kokee jäävänsä tyhjän päälle. Siksi on tärkeää rakentaa uudenlaiset tavat opiskelulle myös kotioloissa ja ilman yhteisön tukea luennoilla, seminaareissa ja vapaa-ajalla opiskelijaravintoloissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tässä postauksessa jaan parhaita vinkkejä etäopiskeluun, toivottavasti ne auttavat juuri sinua!

Tärkeintä on luoda itselleen lukurutini. Kotoa puuttuvat opiskelua rytmittävät asiat, kuten kirjastolla käyminen, luennot ja erilaiset tapaamiset, joten vastaavia rutiineja on luotava itse. Kokeile luoda itsellesi lukurutiini asettamalla ensin lukutavoite, jonka pyrit saavuttamaan. Voit luoda kotiisi erilaisia tiloja eri kurssien lukemistoille, esimerkiksi tietyn kurssin materiaaleja luet sohvalla musiikkia kuunnella, toisen kurssin taas pöydän ääressä hiljaisuudessa. Seuraa opiskelusi etenemistä ja tee muutos tapoihisi, jos huomaat lukurutinin toimimattomaksi.

Hyödynnä ja kokeile rohkeasti erilaisia oppimisalustoja. Oma yliopistosi tarjoaa varmasti kurssialustan, josta löydät materiaaleja. Oletko kokeillut esimerkiksi Trelloa, jonka avulla voit suunnitella lukuaikataulua, pilkkoa suuremmat tehtävät helposti osiin ja tsekata tehtävän tehdyksi? Trellon ja muiden vastaavien suunnittelua tukevien työkalujen avulla voi pitää itsensä kartalla omasta etenemisestä. Tämä myös lisää opiskelun intoa, sillä tekee hyvää nähdä oma eteneminen konkreettisina etenemissteppeinä.

Taukoja ei sovi unohtaa kotona opiskellessa. Luentojen ja seminaarien väliset tauot ovat automaattisesti hetkiä, jolloin tulee liikkuneeksi paikaltaan, kun vaihtaa salista toiseen. Pyri imitoimaan tätä luentojen välistä luonnollista liikkumista myös kotioloissa: käy vessassa, hae kahvia, juttele kavereiden kanssa somessa ja ota muutama askel. Voit yhdistää nämä kaikki: lähde hakemaan kahvia kioskilta tai kahvilasta, kulje pidempi reitti ja soita opiskelukaverillesi puhelu, jossa vaihdatte kuulumisia. Näillä rutiineilla etäopiskelusta tulee toimivampaa!